Kuala Lumpur
Door: katrienvriens
Blijf op de hoogte en volg Katrien
30 September 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
Een beetje verder dan Chinatown was 'Little India', met filmposters, bloemenkransen, sariwinkels, rode stipjes op de hoofden, mannen met tulbanden. Gezellig, echt Indisch!
Dat vond ik wel heel leuk aan KL: een bonte mix van Indiërs, Chinezen, Malay, westerlingen,... hoofddoekjes, korte shortjes, sari's, boerka's, jeans,... alles kon en op 't eerste zicht zonder problemen, echt multiculti, heel leuk! En qua eten natuurlijk ook, ik was superblij met het indische eten want die hebben sowieso lekker vegetarisch, jummie jummie. Dus lekker gegeten maar ook wel de hele tijd misselijk gevoel. Ik denk dat dat kwam door de airco overal en dan buiten die hitte die op je viel. We hadden ook elke namiddag een fikse regenbui! Maar ik zorgd dat ik op die momenten in een shoppingmall was, een brownie met icecream eten is een aanrader tijdens een regenbui :-)
In het city centre van KL waan je je in New York, of toch wat ik me daarbij voorstel want ben er nooit geweest. Hoge kantoorgebouwen, ongelooflijk chique shoppingmalls allemaal met airco natuurlijk, internationale restaurants, bars,... en natuurlijk de wereldberoemde Petronastowers, waar ik helaas niet ben op geraakt want er waren werken aan de gang! Jammer.
De metro/tram (LRT of MRT) is ook superhandig en vrij goedkoop, dus he twas wel makkelijk om van de ene plaats naar de andere te gaan.