Cianjur
Door: katrienvriens
Blijf op de hoogte en volg Katrien
14 Augustus 2011 | Indonesië, Cianjur
Na een dikke 2 uur opeen geperst gezeten te hebben, maar wel van een mooi uitzicht genoten te hebben, kwame nwe aan in Cianjur. Daar met zoàn angkot , minibusje, naar haar huis. Haar ouders in de wolken en natuurlijk samen op de foto. Ze waren wel heel aardig. Uiteindelijk heeft haar vader me met zijn auto naar het adres gebracht, want ze waren onder de indruk van mijn rugzak en zagen dat toch niet zitten op de brommer.
Eenmaal op het juiste adres aangekomen van Yudis homestay, kreeg ik meteen verse ananas en een mapje met voorstellen van activiteiten om te doen. Ze waren allemaal heel aardig maar ook wel wat suf door de ramadan. Ze waarschuwden me voor de moskee s nachts maar dat viel eigenlijk nog mee. Het went eigenlijk snel en ik vind het nog wel zijn charmes hebben. De volgende ochtend had ik de kookles geboekt. eerst een lekker ontbijt gekregenç burras, een pakketje rijst met een soort gefermeteerde tofoevulling, in een bananenblad gestoomd. Lekker, beetje pikant. Om 8u kwam Yudi zijn zus ,Jenti geloof ik, me halen om naar de markt te gaan. Dat was erg leuk want zo kon ze me uitleggen wat al die onbekende dingen waren. Ik heb ook een nieuw fruit ontdekt, mangosten, lekker. Een paarse bol met witte knoflookachtigeteentjes in, lekker zoet en zacht.Daarna gingen we thuis koken. We hebben potato en cornfritters gemaakt, tempeh met een lekker sausje en bloemkool,babymais en champignons. Lekker!
In de namiddag ging ik met Kus, spreek uit Koes, naar the floating village. Eerst een rit achterop de brommer naar het platteland, leuk! aar een boottocht. Het was wel mooi maar een beetje teleurstellend omdat het helemaal leeg was, er was bijna geen volk terwijl het daar normaal een drukke markt op het water zou zijn. Maar dat was omdat het ramadan was dachten ze. às avonds waren er nieuwe toeristen gearriveerdç 2 aardige nederlandse meisjes en een grappig Fins koppel. Daar hebben we dan nog de hele avond mee kunnen kletsen was wel gezellig.
Er was nog een nederlander aangekomen, maar die moest in een ander huis gaan slapen omdat alles vol zat bij ons. De volgende dag ging ik met Henry wandelen op het platteland. Die nederlander, Bas, ging ook mee. Dat was echt heel leuk en mooi. Door de rijstvelden, bananenbomen, palmen, magoàs, papayaàs, ananasplanten, noem maar op. We zagen in een huisje hoe ze bruine palmsuiker maakten en às middags krege nwe een lekkere lunch bij een oud vrouwtje. Jackfruitcurry en een heel pikant pakketje tofoe in een bananenblad. Lekker!!!
Het eten is hier echt super! De mensen zijn ook heel vriendelijk en bescheiden en de landschappen zijn echt schitterend! Recht uit een boekje! De meeste toeristen zijn blijkbaar Nederlanders, dus het eerste wat ze vragen is Blanda, dat is nederland, eerst zei ik belgium, dat verstaan ze niet, maar belgia met een engelse g zoals in good kennen ze wel. grappig. ondertussen probeer ik een paar woordjes indonesisch, eerst mixte ik ales door elkaar maar het begint langzaamaan te komen. dat vinden ze wel leuk als je dat probeert, want ze kunnen hier wel niet zo goed engels als in india vind ik. de homestay in Cianjur was echt heel leuk, maar helaas kon ik niet langer blijven aangezien het volgeboekt was. Dus zaterdagavond heb ik de bus naar Bandung genomen en daar een miezerig hotelkamertje dichtbij het station gevonden. Deze ochtend , zondag, de trein naar Yogyakarta genomen, pff, 7u trein, helemaal stijf gezeten, zweterige bedoening want ik wou zo niet de aircotoerist uithangen, nu wel moe. Heb wel een leuk guesthouse gevonden in yogya, met zwembad, plons!
14 Augustus 2011 - 16:40
Tim Verduyckt:
Hi Katrien,
Avontuurlijk hoor zo in je eentje naar de andere kant van de wereld.
Moest wel lachen met je "tomatensausje", als je naar Indonesië gaat moet je weten dat ze daar zowat overal sambal doorheen roeren. Heel lekker, maar niet om even zo te proeven.
Oh ja, let op als ze je een "paprika" genaamd "Madame Jeanette" willen laten proeven. Is allerheetste peper ter wereld, lijkt sambal ineens wel tomatensausje!
Groetjes en heel veel plezier,
Tim...X